Onze trainers


Een enthousiaste groep, die 4x per week staan te springen om jullie kinderen te leren zwemmen.

Onze zwemgroepen zijn onderverdeeld in twee basisgroepen. In het klein bad starten de kinderen in de zwemschool, waar we na de watergewenning vooral fixeren op leren drijven. Met het hoofd onder water kunnen ze met verschillende drijfmiddelen in het water voortbewegen. Ook alleen, zonder hulpmiddelen drijven is na een tijdje geen probleem meer. Nadien gaan we spelenderwijs op zoek naar een beginnende rugcrawl, crawl en schoolslag beweging. En dit in 4 verschillende groepjes (de kikkertjes, eendjes, pinguïns en dolfijnen).

Wanneer ze alle stappen van de zwemschool doorlopen hebben, gaan de kinderen over naar de vervolmakingsschool. Na al wat ervaring in het groot bad, zwemmen de kinderen nu vlotjes 25m over. We perfectioneren hun techniek, en drijven afstanden op. In het groot bad hebben we ook verschillende onderverdelingen. (zeehonden, otters, orka’s, haaien I en II.) Daarnaast kunnen jongvolwassenen zowel kiezen voor recreatief of competitief zwemmen. Meer informatie over de doelstellingen per groepje kan u terugvinden in de subcategorie documenten.

Naast het leren zwemmen van de kleintjes, voorzien wij op dinsdag en op vrijdag (21u-22u) ook trainingen voor volwassen. De groepen worden onderverdeeld tussen een beginnend niveau; weinig zwemervaring in bijvoorbeeld "crawl" tot trainingen voor triathleten & competitiezwemmers.
Wistjedatje

We elke week met 16 trainers zijn, die op maandag, dinsdag, vrijdag en zaterdag klaar staan om jullie kinderen het zwemmen aan te leren.

90% van de trainers zwemt ook zelf al jaren bij White Star Deinze. Ze hebben bijna allen een reddersdiploma of trainerinitiator cursus gevolgd.

Sinds kort zijn we overgeschakeld van schoolslag naar rugcrawl en crawl als eerste zwemslag bij het aanleren van de kleintjes.

Het grootste zwembad ter wereld 1013 meter lang is en in Chili ligt. In het resort San Alfonso del Mar in Algarrobe aan de zuidkant van Chili. Het zwembad is wel gevuld met zout water.

White Star Deinze

zwemt in:
Sportcomplex Paleastra
Kastanjelaan 35
9800 Deinze

FAQ

Evenementen

13 - 18 mei 2019
Brevetzwemmen & permanentiedagen
31 mei - 1 juni 2019
Geen zwemmen, Hemelvaartweekend
3 - 8 juni 2019
Permanentiedagen en Proefzwemmen nieuwe zwemmers
10 juni 2019
Geen zwemmen, Pinkstermaandag
11 - 12 juni 2019
Spelmoment, laatste zwemweek
14 juni 2019
WSD SUMMER SWIM OUT
15 juni 2019
Laatste zwemles voor zomerstop

Trainingsuren

Maandag: 17u - 18u & 18u - 19u
Dinsdag: 20u - 21u30
Vrijdag: 20u - 21u & 21u - 22u
Zaterdag: 08u45 - 09u45

Contacteer ons