Over ons


White Star Deinze

Niet zomaar een zwemclub.

Reeds lang voor er in Deinze van een zwembad sprake was, werd onze vereniging opgericht, in 1933 om precies te zijn en dit in de deelgemeente Astene, aan Vosselaere-Put. In deze prachtige natuurlijke omgeving van de oude Leie-arm kunnen wij ook nu nog zwemmen, zonnen en op het terras van een heerlijk drankje genieten. Het hele jaar door zwemmen onze dames en heren ijsberen (en dito berinnen dus) buiten, zelfs al de temperatuur ver beneden het vriespunt daalt! Binnen zwemmen kan natuurlijk ook. We beschikken vier maal per week over het zwemcomplex Palaestra in Petegem, waar alle zwemmers van 4 tot 104 jaar aan hun trekken kunnen komen: de allerkleinsten wordt het zwemmen aangeleerd, de vier verschillende zwemstijlen worden (door vakkundige lesgevers/sters) geperfectioneerd, en er is ook wedstrijd zwemmen. Toch worden ook de recreatieve zwemmers, zwemsters en triatleten M/V niet vergeten. Voor een zwemvereniging zijn dit de voornaamste bezigheden (nogal logisch). Maar regelmatig staan er ook tal van andere al dan niet sportieve activiteiten op onze kalender. Kom gerust eens langs, snuif de gezellige sfeer op en overtuig uzelf! Alvast van harte welkom.

Ons bestuur

Miranda neemt als voorzitter de dagelijkse taken op haar schouders, ze begeleidt de trainers, beantwoordt graag al jullie mailtjes en overkoepelt de taken van de rest van het bestuur. Evelyn, onze secretaris is een krak in boekhouding en zij verzorgt voornamelijk de administratieve aspecten van onze vzw. Als ondervoorzitter staat Bram in voor het materiaal, hij inventariseert en is steeds op zoek naar nieuwe attributen die helpen om de trainingen nog aangenamer te maken. Nathalie, onze IT’er verzorgt de algemene communicatie naar al onze leden, evenals deze website en is zeer nauw betrokken bij het opstellen van de zwemtrainingen en doelstellingen met onze trainers, samen met Wendy, die als begeleider van de trainers instaat voor de kwaliteit van de zwemlessen. Arno Cnudde, onze API (Aanspreek Persoon Integriteit), beantwoord graag al jullie vragen en bezorgdheden omtrent onze zwemclub.


Graag willen we onze ereleden Libert De Lange en Theo Kolkman bedanken voor hun jarenlange inzet voor onze club. Mede dankzij hen is onze club een groot succes bij jong en oud. En vinden wij elke dag opnieuw de motivatie om onze club nog beter te ontplooien, onze trainers op te leiden en onze trainingen te verbeteren.


Ons reglement

CORRECTHEID, STIPTHEID en OPENHEID worden bij ons zeer gewaardeerd. Spreek tegen uw trainers, zie de club als één grote familie en wees altijd eerlijk. Ouders, steun Uw kinderen in het naleven van deze regels. Schorsing: bij grove fout of weerspannigheid, als opgelegde boetes of schade niet betaald worden, als men 3x geschorst wordt bij training, wordt men automatisch geschorst als lid. Lees hier het volledige reglement van White Star Deinze. Vragen of problemen: Elk trainingsuur kan men met zijn vragen en problemen terecht bij onze API, trainers en bestuursleden. Ons volledig reglement kan u hier nalezen.


Tijdens onze zwemlessen hebben we een aantal groepskleedkamers ter beschikking. Om discussie te vermijden delen we de kleedkamers als volgt in;
kleedkamer 2: Mama's en papa's die hun kinderen helpen omkleden (zelf niet zwemmen), nemen hun kinderen mee in kleedkamer 2, en dit onafhankelijk van het geslacht van de kinderen.
kleedkamer 3: meisjes/ dames
kleedkamer 4: jongens/ heren
Natuurlijk zijn ook de individuele- en gezindskleedkamers voor onze leden beschikbaar.

White Star Deinze

zwemt in:
Sportcomplex Paleastra
Kastanjelaan 35
9800 Deinze

FAQ

Evenementen

13 - 18 mei 2019
Brevetzwemmen & permanentiedagen
31 mei - 1 juni 2019
Geen zwemmen, Hemelvaartweekend
3 - 8 juni 2019
Permanentiedagen en Proefzwemmen nieuwe zwemmers
10 juni 2019
Geen zwemmen, Pinkstermaandag
11 - 12 juni 2019
Spelmoment, laatste zwemweek
14 juni 2019
WSD SUMMER SWIM OUT
15 juni 2019
Laatste zwemles voor zomerstop

Trainingsuren

Maandag: 17u - 18u & 18u - 19u
Dinsdag: 20u - 21u30
Vrijdag: 20u - 21u & 21u - 22u
Zaterdag: 08u45 - 09u45

Contacteer ons